Weekendje weg Drenthe

Met een weekendje Drenthe komt u in een landsdeel waar het rustiger is, waar er meer natuur is en waar u echt even kunt onthaasten. Op deze pagina geef ik u een persoonlijke impressie van de accommodaties. De interesses en betrokkenheid van de gastvrouwen en -heren geven uw verblijf in Drenthe een persoonlijk touch. Dat beloof ik u!

Bed & Breakfast Annapart – Stieltjeskanaal (vlakbij Coevorden)
Bij An de Herder van Annapart wordt je ontvangen in het compacte Stookhuis of in het Heerenhuys van de woonboerderij. Een majestueus ontbijt kan er voor zorgen dat de dag op de best mogelijke manier begint. Daarna trekt u Drenthe in voor een bezoek aan een natuurgebied of de dierentuin in Emmen.
Sind drie jaar is er een prachtige vijver aangelegd in de tuin van de Bed&Breakfast. “Een terrasje doen” bij de vijver is in de zomermaanden dan ook een vast onderdeel van een weekendje Drenthe bij Annapart. Als u uw partner wilt verrassen kijkt u dan bij romantisch arrangement.

Bed en Breakfast Annapart in Drenthe

Bed & Breakfast The 4 Seasons – Loon (vlakbij Assen)
Werkelijk alle Drentse iconen zijn onder uw handbereik als u een weekendje Drenthe boekt bij The4Seasons. U slaapt aan de Brink, daar waar vroeger de boeren het vee verzamelden om naar de gezamenlijke graasgronden te gaan. U wandelt via zandpaden, waar vroeger de schapen naar de heidevelden gedreven werden, zo het Drentse beekdal in. Tijdens de wandeling komt u de hunebedden van Balloo of Loon tegen. Op fietsafstand kunt u in augustus en september genieten van de paarse heide en een schaapskudde. Al met al kan het een echt weekendje Drenthe worden!
De nieuwe accommodatie heeft prachtige kamers en moderne sanitaire voorzieningen. Na een dag wandelen of fietsen is dat prettig thuiskomen. Loon ligt vlak bij Assen, met 25 minuten fietsen bent u in het centrum van Assen voor een middagje shoppen of een bezoek aan het Drents Museum. Bekijk de Bed&Breakfast bij Assen

bed-en-breakfast-herfstkamer

Sparnakelnest – Orvelte
Slapen in een boerderij aan het Oranjekanaal en dichtbij het gezellige Museumdorp Orvelte bezoeken.  Dat is één van de mogelijkheden als u overnacht bij de B&B Sparnakelnest. In het Museumdorp Orvelte kunt u leuke winkeltjes bezoeken, galeries bezoeken, oude ambachten zien of een terrasje doen. U brengt er makkelijk een hele dag door. De eigenaren van Sparnakelnest, Gerrit en Rien Sparnaay, informeren u graag over de overige activiteiten in de omgeving. Lopers van het Pieterpad gebruiken regelmatig Sparnakelnest voor een overnachting.
Op de begane grond is een appartement met een eigen terras grenzend achter de boerderij.

ZZ-screen434

B&B Het Gasthuis – IJhorst
Op de grens van Drenthe en Overijssel meandert het riviertje De Reest door een gevarieerde landschap, het Reestdal. Een gebied waar u mooie wandelingen kunt maken. Bij B&B Het Gasthuis slaapt u boven galerij IJhorst. Jaarlijks zijn Griet Dijkstra en Andre Tempelaar actief betrokken bij Grensloos Kunst Verkennen. Ook in 2013 zijn er weer een lange lijst van kunstenaars bij dit evenement (12-29 september) betrokken.
B&B Het Gasthuis is een mooie uitvalbasis voor landschap- en kunstverkenningen!

gasthuis-reestdal

Arthouses – Hidden House en Fallen House
In de bosrijke omgeving van Uffelte (in de buurt van Havelte) staan twee Arthouses. Vakantiewoningen ontworpen door kunstenaars. Ze zijn het gehele jaar te huur voor max. 6 personen. Het Hidden House heeft een bioscoop en het Fallen House een bubbelbad.

arthouse uffelte

De Bloemberg – Veeningen
Als je het landweggetje naar De Bloemberg oprijdt dan weet je het zeker. Dit is een plaats waar ik dit weekend echt kan ontspannen, het leven achter me kan laten en kan bijtanken voor de komende maanden.
De accommodatie ligt in het landelijk gebied waarmee rust, ruimte en natuur is gegarandeerd. U kunt bij De Bloemberg ook kiezen voor een vierdaags wandelarrangement waarbij u het Reesdalpad loopt.

Bed en Breakfast De Bloemberg

By,
Aart van Voorthuizen
PS. Wilt u deze Bed en Breakfasts op een Google kaartje zien om te zien waar ze in Drenthe liggen?