Monumentendorp Orvelte

In het levendige monumentendorp Orvelte – waar mensen gewoon wonen en werken – beleeft u de geschiedenis aan den lijve. Ga mee op reis en beleef Orvelte zelf! 

In Drenthe, met name in Orvelte, staan prachtige, rietgedekte Saksische boerderijen en andere rustieke gebouwen. Mooi om langs te wandelen, maar nog leuker om ook eens van binnen te bekijken. Bij een aantal van de boerderijen bent u van harte welkom!

 Het dorpshart is regelmatig het centrale decor voor bijzondere evenementen en themadagen, folkloristische groepen, speciale markten, en theatervoorstellingen. Het is maar een kleine greep uit het grote aanbod. De pagina ‘dorpstour’ en ‘evenementen’ geeft u een duidelijk beeld van wat Orvelte allemaal te bieden heeft. Het is van belang goed de tijd te nemen voor een bezoek aan Orvelte.

Bent u geïnteresseerd in kunst? Ook dan komt u in Orvelte ruimschoots aan uw trekken! Bezoek één van de musea of schildersateliers, zoals Schildersatelier Warto en Museum Antiek.

Openingstijden:
Het dorp Orvelte is het hele jaar door vrij toegankelijk.
Bij sommige attracties, exposities en demonstraties wordt entree gevraagd.
De openingstijden van deze attracties zijn van  11.00 tot 17.00 uur.

Van 1 april tot 1 november van dinsdag t/m zondag tijdens het hoogseizoen 7 dagen per week geopend. Buiten de zomerperiode zijn veel attracties op maandag gesloten.
2e Paasdag en 2e Pinksterdag geopend.

Het informatiekantoor in Orvelte is tijdens het seizoen open vanaf 10.00.
Hier kunt u terecht voor meer informatie.

Informatie:
www.orvelte.net