Grensloos kunst verkennen

De Stichting Kunstroute De Wijk – IJhorst biedt jaarlijks een combinatie van kunstsoorten in de context van de bijzondere omgeving van het REESTDAL en twee op elkaar aangewezen dorpen. Gedurende drie weken in september (van donderdag tot en met zondag) worden verschillende vormen van beeldende kunst tentoongesteld in binnen- en buitenlocaties, voornamelijk bij particulieren.

De 8e editie van Grensloos Kunst Verkennen komt er al weer aan! U kunt  genieten van kunst op 25 bijzondere locaties in De Wijk, IJhorst en het tussenliggende beekdal van de rivier de Reest.

Er zullen grote opblaasbare beelden te zien zijn van Florentijn Hofman en in het Reestdal  een landschapsobject van de Belgische en internationaal bekende kunstenaar Fred Eerdekens. Er komen beschilderde kamerschermen van Adriënne Morriën en textiele kelken van Truus van den Heuvel in de kerk van IJhorst, een boot vol poëzie van Ria Roerdink in een van de tuinen en vijf Blessengers van Lobke Burgers in en om de Reest. De jonge kunstenaars Maaike Knibbe en Hannes Nienhueser maken in opdracht van Grensloos Kunst Verkennen een installatie op een nieuwe locatie aan de Dorpsstraat in de Wijk. Er zal landart te bewonderen zijn, schilderijen, collages van verschillende technieken, glaskunst, textiele werken, houtdrukken, grafiek, foto´s, de prachtige internationaal geprezen videofilm Oh Willy, grote en kleine beelden soms met licht of muziek, op locatie gebouwde installaties en heel speciaal: enkele poppen en kijkkastjes van Jeroen en Henk Boerwinkel uit Meppel.

Informatie:
www.grenslooskunstverkennen.nl

Datum: 10-27 september 2015, op de donderdagen t/m zondagen, van 11.00 tot 17.00 uur.

Locatie:
De Wijk (Dr) en IJhorst (Ov)