Een heerlijk weekendje Drenthe

We kennen Drenthe allemaal van de prachtige natuur. Maar Drenthe heeft zo veel meer te bieden dan alleen een mooie natuur. Zo zijn er prachtige steden (Emmen is een échte aanrader) om eens langs te bezichtigen. Maar ook voor de avonturiers zijn er verschillende verschillende mogelijkheden. Zo kan je heerlijk een dagje vertoeven in Plopsa Indoor Coevorden of de prachgie dierentuin. Kortom: verblijf een heerlijk weekendje in Drenthe om zo op je gemak al het moois van Drenthe te kunnen aanschouwen. 

Lekker cultureel ingesteld

Ben je weg van cultuur? Dan heeft Drenthe veel te bieden. De stad Emmen (bijnaam: Vlinderstad) is een absolute aanrader om eens te bezichtigen. Kenmerkend voor Emmen is de stedenkundige opbouw genaamd ‘open, groene stad’. Als je Emmen bezichtigd zul je merken dat stadsgroen volop aanwezig is. De naam Vlinderstad heeft Emmen te danken aan de Wildlands Adventure Zoo Emmen. Ben je meer opzoek naar iets avontuurlijks? Dan is een dagje pretpark wellicht een goede keuze. Plopsa Indoor Coevorden is een prachtig, leuk & kleinschalig pretpark gelegen in Dalen waar je prima een hele dag kunt vertoeven. 

Drenthe is leuk met kinderen

Drenthe is enorm rijk aan verschillende vakantiehuizen, bungalows en hotels. Op deze manier kan je eindeloos genieten van je vakantie met kinderen. Op shopadvies.nl/overnachten vind je jouw ideale overnachting. Nadat jullie heerlijk tot rust zijn gekomen is het Verkeerspark Assen een aanrader. Kinderen kunnen daar op een speelse manier racen en een rijbewijs halen (hoe leuk is dat?). Daarnaast is Sprokjeshof Zuidlaren met de kinderboederij ook leuk voor de wat kleienre kinderen. 

Lekker de natuur in

Wil je lekker tot rust komen dan zijn de eindeloze wandelpaden in Drenthe de ideale bestemming. Er zijn prachtige wandelroutes waar je langs authentieke dorpjes loopt. Daarnaast kan je ook een zogenaamde knapzakroute lopen. Deze brengt je over oude paden langs kronkelende beekjes. Daarnaast is het ook mogelijk om verschillende themaroutes te lopen.