Zomerzinnen

20 jun 2016  -  18 jun 2016

Zomerzinnen is een tweedaags literatuur-en muziekfestival met Amen als vaste locatie. Het dorp is wijd en zijd bekend door de concerten en avonden van De Literaire Hemel in café De Amer. Aansluitend bij het Drentse bluesjaar is het thema ‘Summertime Blues’, waarbij taal het verbindende element is.

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni zullen tal van schrijvers, muzikanten en theatermakers optreden. Het festival wordt vrijdagavond geopend met een gevarieerd programma in een grote tent naast café De Amer.

Programma
Zaterdag zijn er van 15.00 – 23 .00 uur optredens in tenten, op een buitenpodium, in een schaapskooi, een boerenschuur en op het kruispunt in het dorp. Het programma vermeldt namen als Renate Dorrestein en Mathilde Santing.’s Zaterdagmiddag is er een poëtische wandeling door het stroomdal van de Drentse Aa onder leiding van natuurgids Johan Roland en dichter Nicolette Leenstra. Dus graag tot ziens in Amen! Op verzoek van Stichting Zomerzinnen maakt Betsy Torenbos van Rood Paleis een choreografie op Appleknockers Flophouse, een nummer van Cuby + Blizzards dat is ontstaan in Grolloo.

Toegang
Toegang tot het festivalterrein is zowel vrijdagavond als zaterdag gratis. Voor het programma op vrijdagavond is de entree € 15 en op zaterdag wordt per tent € 10 entree gevraagd. Een passe partout voor het gehele weekend kost € 25,-. Voor leden van bibliotheek en stichting Literatuurclubs Drenthe is er 's middags een exclusief interview met Annejet van der Zijl. Hiervoor zijn op deze site aparte toegangskaarten te koop. Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij boekhandel Iwema in Assen, Toeristisch Informatie Punt (TIP) in Rolde, Huus van de Taol in Beilen en café De Amer in Amen.